AFRODITA III

MUŠKO – ŽENSKO PARTNERSTVO U 21. VEKU

PROGRAM

Prvi dan (29.5.)

Dolazak i smeštaj u sobe
18-19h Večera
19-20.30h Uvod u program Muško-žensko partnerstvo
20.30 Koktel dobrodošlice na bazenu

Od drugog do šestog dana (30.5.-3.6.)

8– 9.30h Kundalini yoga
9.30 – 10.30h Doručak
10.30 -12h Partnerstvo program jutarnji blok
12-17h Slobodno vreme
17-18h Večera
18-19.30h Partnerstvo program večernji blok
19.30-20.30 Senzualni ples
Slobodno vreme, žurke, izlasci

Poslednji dan (4.6.)

Pre podne doručak i slobodno vreme pred put

Teme Afrodita programa Partnerstvo po danima

Prvi dan 29.5. Uvod – od Afrodite ka partnerstvu sa muškarcem

Preduslov za uspešno i ispunjeno muško-žensko partnerstvo kakvo priželjkujemo je u nama samima. Šta moramo da transformišemo u sebi da bi smo bile spremne za više ljubavi i bolje partnerstvo? Kako rad sa arhetipovima boginja osnažuje naše ženske vrednosti, talente, sposobnosti, kako nam daje novu jasnoću o tome ko smo i šta želimo, kao i moć da to ostvarimo? Podsetićemo se Afrodita energija sa kojima smo radile prethodnih godina, što će biti takođe dobar uvod za one koje su nove ove godine, videćemo kakvu ulogu u partnerstvu igra naša samosvest, ljubav prema sebi, aktiviranje i negovanje ženske seksualne energije, pronalaženje svog autentičnog glasa i samopouzdanja. 

Drugi dan 30.5. Mitovi i bajke o ljubavi i partnerstvu

Kakve ljubavne priče su nas privlačile, o čemu sanjamo u ljubavi? Mitološke priče i bajke, koje opisuju razne vrste partnerstva i ljubavi (Hera i Zevs, Parvati i Šiva, Sita i Rama, Rada i Krišna, Eros i Psiha, Tristan i Izolda i mnoge druge) satkane su od niti našeg kolektivno nesvesnog i još uvek možemo da  prepoznamo ove obrasce u svom životu ili kod parova oko nas. Kroz pričanje ljubavnih priča u kojima ćemo prepoznavati razne delove sebe, kroz meditacije i vežbe, razumećemo iz kakve matrice kolektivno nesvesnog smo ulazile u ljubavne veze, tražićemo pogubljene niti svog ljubavnog života i plesti nove priče, koje mogu da nas otvore za sasvim nove mogućnosti!

Treći dan 31.5. Mogućnosti partnerstva danas

Kako da dođemo do najjasije moguće slike o tome šta nam je zaista potrebno u vezi? Koja su očekivanja realna i šta je istinski moguće u partnerstvu? Zašto odnos tako često krahira ili se izgubi u rutini iako je na početku mnogo obećavalo? U kom pravcu mogu da se razvijaju partnerstva u 21. veku? Šta stoji na putu slobodnom toku ljubavi u našem životu – sva mesta gde još uvek osećam da nisam dovoljno (lepa, uspešna, seksi…) ili sam suviše (tvrdoglava, stidljiva, stara…), mesta u duši gde još vlada duh oskudice, stida, krivice, straha od odbacivanja, razočaranja i nepoverenje da je ljubav moguća za mene. Šta je važno u dejtingu, šta nam donosi strastvena afera, u čemu su privlačnost i zamke romantične ljubavi, šta je zreli partnerski odnos i gde su njegovi izazovi, šta je hieros gamos (sveti brak), tj. partnerstvo muškog i ženskog kao duhovni put? Kako prizvati ljubav kakvu želimo u život?

Četvrti dan 1.6. Ljubavne rane, pročišćavanje prošlosti i toksične muške energije

Svaka od nas je doživela ljubavnu patnju, a mnoge još nose nezalečene rane iz prošlosti. One nam ne dozvoljavaju da zakoračimo u novo. Tu je i ono što nosimo iz svoje porodične i predačke istorije. Iza nas mogu biti napuštanje, zloupotreba, konflikti, neverstva, ljubomora, bol, bes, ogorčenje, razočaranja, gubici – šta god, važno je da se od toga razvežemo. Naučićemo kako da iskoristimo moć naših veza iz prošlosti, dobrih i loših, da bismo otkrile nešto MNOGO BOLJE. Takođe, naučićemo da jasno razlikujemo zdravu od toksične muške energije i pročistićemo ovu drugu iz svoje svesti, tako da nam muškarci koji je nose u sebi ne dolaze više ni u snovima, ni na javi.

Peti dan 2.6. Muškarac i žena u seksu, ljubavi i partnerstvu

Partnerstvo sa drugim i drugačijim bićem od sebe je uvek izazov i ples polarnosti, uzbudljiv i komplikovan, ekstatički ali ponekad bolan. Uspešnije smo i srećnije kada znamo pravila za navigaciju i razumemo brojne razlike u muškoj i ženskoj ljubavnoj i seksualnoj psihologiji.

Kako se odnosimo prema muškarcima, šta na njima volimo, šta teško podnosimo, šta uopšte ne razumemo, šta nas plaši, kako smo sebe pravile malima u partnerstvima, da li smo umele da postavimo svoje standarde u vezi? Kako izvući najbolje i najgore iz muškarca i iz žene? Kako se muškarci menjaju u različitim životnim dobima, a kako žene? Kako partnerstvo prolazi kroz različite faze? I još mnogo toga…

Šesti dan 3.6.  Korak u dubinu i ritual opunomoćenja 

Poslednji dan će biti otvoren za dalju razmenu iskustava i ideja, za teme za koje se pokaže da traže produbljavanje i za sva pitanja i nedumice koje budete još imale. Dan ćemo začiniti sa malo ljubavne magije! Na kraju ćemo objediniti i opunomoćiti sve što smo naučile, otkrile i doživele tokom radionice zajedničkim ritualom.

Kundalini yoga koju ćemo praktikovati u jutarnjim časovima, da bi se napunile energijom i otvorile za rad koji nas čeka tokom dana, spada u kraljevsku Raja yogu. To je yoga svesnosti i smatra se majkom svih yoga; vežbanjem dižemo našu primarnu, evolutivnu, kreativnu energiju na viši nivo. Ovu energiju budimo različitim KY tehnikama i ona se diže iz korena ka krunskoj čakri, prolazeći kroz glavne energetske centre, dok se kroz krunsku čakru ne spoji sa božanskom energijom beskonačnosti. Na ovaj način transformišemo našu najjaču seksualnu energiju u druge vidove energije i kreativnosti. Tehnike koje koristimo su fizičke poze (asane) u kombinaciji sa svesnim disanjem, zvučnim vibracijama, mantrama i meditacijama. Svaki čas je drugačiji, uzbudljliv, moćan I što je najbitnije, namenjen svakome.

Ovoga puta ćemo se fokusirati na krije koje su posvećene autentičnom odnosu sa sobom i sa drugima. Doživećemo sebe i svoje okruženje na novi način i otvorićemo se za magične puteve ljubavi. Oprostićemo se od prošlosti i ljubavnih rana, prepoznaćemo programe koji nas sputavaju da se autentično izrazimo, da budemo u toku davanja i primanja i da iscelimo iluziju separacije i izolovanosti. Ove krije su alati za otvaranje ka autentičnim odnosima.

Senzualni ples kome ćemo se prepuštati u večernjim časovima omogućava nam da otkrijemo svoje ženstvene super moći. Za njega nam nije potrebno nikakvo predznanje. Oseti kako muzika struji tvojim telom i stvara čaroliju, kao kada se belo platno pretvori u veliko umetničko delo. Kao kada se hladna spavaća soba pretvori u hram ljubavi! Poveži se sa muzikom koju čuješ i prevedi je u jezik svog tela. I sva ta magija se dešava u grupi spontano, sa osećajem da ne radiš apsolutno ništa, više kao prisećanje sebe nego kao učenje nečega.