AFRODITA – PROGRAM

PROGRAM

Prvi dan (24.5.)

Dolazak i smeštaj u sobe
18-19h Večera
19-20.30h  Uvod u energije Afrodite
20.30 Cocktail party na bazenu

Od drugog do šestog dana (25.5.-29.5.)

8.30 – 9.30h Kundalini yoga
9.30 – 10.30h Doručak
10.30 -12h Afrodita program jutarnji blok
12-17h Slobodno vreme
17-18h Večera
18-19.30h Afrodita program večernji blok
19.30-20.30 Senzualni ples
Slobodno vreme, žurke, izlasci

Poslednji dan (30.5.).

Pre podne doručak i slobodno vreme pred put

Teme Afrodita programa po danima 

Prvi dan 24.5Uvod u energije Afrodite

Šta možemo da naučimo o senzualnosti i ljubavi iz mitoloških priča o Afroditi i šta aktivacija ovog ženskog arhetipa može da opunomoći u nama? Afroditine energije unose element igre, radoznalosti, toka, uživanja i vibrantnog prisustva u svim oblastima života (da ne pominjemo i antiage efekat!). Kako da probudimo ovaj arhetip u sebi i povežemo se sa njim, svaka na svoj specifičan način?

Drugi dan 25.5.  Veliko energetsko čišćenje i „obnavljanje devičanstva“

Šta stoji na putu našeg opunomoćenja i oslobađanja kapaciteta za ljubav i uživanje? Niz bolnih iskustava iz prošlosti, kao što su neprijatna seksualna iskustva, ili naprotiv dobra, ali sa lošim ishodom veze, napuštanje, zloupotreba, konflikti, neverstva, ljubomora, razočarenja. Pored toga,  naslage negativnog vrednovanja koje nosimo još uvek iz porodičnih, transgeneracijskih i kolektivnih slojeva psihe u svom telu, čak i kada smo se na racionalnom nivou izborile sa brojnim predrasudama? Gotovo svakoj ženi je potrebno seksualno isceljivanje da bi razvila svoju punu senzualnu prirodu. Tek tada oslobađamo mudrost tela i otvaramo se da istinski razumemo šta za nas znače zadovoljstvo, strast i ljubav. Tako i mi ostavljamo iza sebe svoju istoriju, da bismo ušle u prostor svojih novih mogućnosti!

Treći dan 26.5.  Živeti svoju istinu

Preduslov za uspešan ljubavni odnos sa drugim je uspostavljanje intimnog, ljubavnog odnosa sa sobom. Koliko ljubavi istinski imamo za sebe, osobu sa kojom provodimo 24h dnevno?  Kako voleti sebe bezuslovno, ono što je lako voleti i ono što najradije ne bismo da vidimo? Kako da pronađemo svoj autentični ljubavni i seksualni glas i samopouzdanje?

Da li temeljno poznajem svoje seksualne želje i potrebe, kako da u potpunosti prihvatim i volim svoje telo, koliko intimno poznajem svoju seksualnu anatomiju, kakvi strahovi leže iza potiskivanja ili zaboravljanja sopstvene seksualnosti? U kakvom odnosu su za mene seksualna želja i ljubav? Seksulnost i duhovnost?

Četvrti dan 27.5. Aktiviranje i negovanje ženske seksualne energije

Negovanje seksualne energije važno je za ženu tokom celog života, čak i van bilo kakvih odnosa sa muškarcima; seksualnost je intimno povezana sa kreativnošću, životnom radošću i zadovoljstvom, ali takođe i sa telesnim zdravljem i hormonalnim balansom.

Taoistička (kineska) i tantrička (indijska) tradicija rada na negovanju seksualne energije su daleko razvijenije od svega što je bilo poznato na Zapadu i pristupaju ovom isceliteljskom toku životne energije bez ikakvih predrasuda.

Peti dan 28.5.  Žena i muškarci

Kako se dešava emocionalno vezivanje u ljubavnim odnosima kod žena, a kako kod muškaraca? Šta znači seks jednima i drugima? Kada otići prvi put sa muškarcem u krevet? Kakvu i koliku ulogu stvarno igra seksualna hemija u vezi? Zašto muškarci nekada naprasno nestanu iz veze? Da li ste dosada bili više žena koja pretvara žapce u prinčeve ili žena koja pretvara prinčeve u žapce –  u čemu je razlika? Koji ljubavni i seksualni jezik govorite vi i vaš partner? Kako privući pravog partnera u svoj život? Budućnost veza u 21. veku i još mnogo sličnih pitanja…

Brojni ljubavni nesporazumi proističu iz velikih razlika u muškoj i ženskoj ljubavnoj i seksualnoj psihologiji (ovo je verovatno mesto najvećih polnih razlika!). Razumevanje ovih razlika može da olakša navigaciju u odnosima sa suprotnim polom i da smanji nepotrebne ženske patnje sa muškarcima.

Šesti dan 29.5.  Korak u dubinu i ritual opunomoćenja

Poslednji dan će biti otvoren za teme za koje se pokaže da traže produbljavanje i za sva pitanja i nedumice koje budete još imale. Na kraju ćemo objediniti i opunomoćiti sve što smo naučile, otkrile i doživele tokom radionice zajedničkim ritualom. Pošto je poslednjeg dana radionice mladi mesec, dobar trenutak za nove početke, u ritualu mladog meseca ćemo poželeti svaka sebi ono što joj je u ovom trenutku najvažnije. Naučićemo kako da ubuduće koristimo mesečeve faze za obnavljanje energije i manifestaciju želja na ženski način.

Kundalini yoga koju ćemo praktikovati u jutarnjim časovima, da bi se napunile energijom i otvorile za rad koji nas čeka tokom dana, spada u kraljevsku Raja yogu. To je yoga svesnosti i smatra se majkom svih yoga; vežbanjem dižemo našu primarnu, evolutivnu, kreativnu energiju na viši nivo. Ovu energiju budimo različitim KY tehnikama i ona se diže iz korene ka krunskoj čakri, prolazeći kroz glavne energetske centre, dok se kroz krunsku čakru ne spoji sa božanskom energijom beskonačnosti. Na ovaj način transformišemo našu najjaču seksualnu energiju u druge vidove energije i kreativnosti. Tehnike koje koristimo su fizičke poze (asane) u kombinaciji sa svesnim disanjem, zvučnim vibracijama, mantrama i meditacijama. Svaki čas je drugačiji, uzbudljliv, moćan i, što je najbitnije, namenjen svakome. Blagodeti KY nam omogućavaju transformaciju u najbolju verziiju sebe.

Senzualni ples kome ćemo se prepuštati u večernjim časovima omogućava nam da otkrijemo svoje ženstvene super moći. Za njega nam nije potrebno nikakvo predznanje. Oseti kako muzika struji tvojim telom i stvara čaroliju, kao kada se belo platno pretvori u veliko umetničko delo. Kao kada se hladna spavaća soba pretvori u hram ljubavi! Poveži se sa muzikom koju čuješ i prevedi je u jezik svog tela. I sva ta magija se dešava u grupi spontano, sa osećajem da ne radiš apsolutno ništa, više kao prisećanje sebe nego kao učenje nečega.